Cara Membuat Panggilan Persidangan GoToMeeting Menggunakan Nombor Tempatan

Perkhidmatan persidangan Web GoToMeeting menyokong nombor panggilan tempatan untuk pemanggil antarabangsa apabila penganjur mesyuarat mengkonfigurasi pilihan ini semasa penjadualan. Sekiranya penganjur GoToMeeting telah mengaktifkan nombor antarabangsa tol dan bebas tol tempatan untuk persidangan, peserta di negara lain dapat mengakses bahagian audio mesyuarat menggunakan nombor tempatan. Sekiranya nombor tempatan bebas tol tersedia untuk negara, pengguna boleh memanggil ke persidangan tanpa sebarang bayaran kepada mereka. Sekiranya nombor tempatan adalah nombor tol, bayaran standard akan dikenakan.

Jadualkan Mesyuarat dengan Nombor Setempat

1

Log masuk ke aplikasi Pentadbiran Korporat GoToMeeting. Papan pemuka Pentadbiran GoToMeeting dilancarkan.

2

Klik pilihan "Mengadakan Mesyuarat" di menu navigasi atas. Muncul pop timbul Jadual.

3

Klik pilihan "Jadualkan Mesyuarat" untuk membuka borang Penjadualan.

4

Ketik tajuk mesyuarat di bidang Subjek, dan kemudian klik kotak lungsur "Tarikh". Pilih tarikh untuk mesyuarat.

5

Klik medan "Mula", dan ketik atau pilih waktu mula untuk persidangan. Klik medan "Tamat", dan ketik atau pilih waktu tamat.

6

Centang kotak di sebelah pilihan "Sediakan Maklumat Audio", dan kemudian klik butang radio "Sediakan Kedua - Sertakan Nombor Tol Lokal Tambahan".

7

Klik pautan "Edit Negara". Borang Edit Negara dibuka.

8

Centang kotak di sebelah setiap negara untuk disertakan. Nombor tempatan tambahan akan disediakan untuk peserta dari setiap negara yang dipilih. Klik "Selesai" apabila selesai.

9

Tandai "Memerlukan Kata Laluan Mesyuarat", jika dikehendaki, dan kemudian ketik kata laluan mesyuarat di kotak "Kata Laluan".

10

Klik butang "Jadual". Mesyuarat dijadualkan, dan jumlah tol tempatan akan dimasukkan dalam undangan untuk peserta antarabangsa.

Hubungi Nombor Tempatan untuk Persidangan

1

Buka jemputan e-mel GoToMeeting. Nombor panggilan tempatan disenaraikan dalam jemputan.

2

Hubungi salah satu nombor tempatan yang terdapat dalam jemputan e-mel untuk menyambung ke bahagian audio persidangan tepat sebelum waktu mesyuarat yang dijadualkan.

3

Klik pautan dalam jemputan e-mel, dan kemudian klik "Ya," "Amanah" atau "Berikan" untuk menerima muat turun pemalam penyemak imbas GoToMeeting. Permintaan Kata Laluan akan dipaparkan jika kata laluan dikonfigurasi untuk mesyuarat.

4

Ketik kata laluan mesyuarat, dan kemudian klik "OK." Borang Nama dan E-mel dibuka.

5

Ketik nama dan alamat e-mel anda di bidang "Nama" dan "E-mel", dan kemudian klik "OK." Persidangan GoToMeeting dibuka di penyemak imbas Web anda, dan komputer anda menyertai mesyuarat.