Cara Menjalankan Dua Projektor Dari Satu Kabel USB

Bus bersiri universal, atau USB, penyesuai mengurangkan keperluan untuk banyak port yang biasa digunakan oleh komputer sebelum pengenalan USB pada tahun 1996. Untuk menyambungkan dua projektor dengan satu kabel USB memerlukan kabel pemisah USB. Kabel pemisah USB terdiri daripada satu hujung yang mengandungi satu penyambung USB dan hujung yang lain mengandungi dua penyambung USB. Anda boleh menjalankan dua projektor dari komputer anda dengan mengaktifkan fungsi peranti paparan luarannya.

1

Matikan PC anda. Sambungkan hujung tunggal kabel pemisah USB ke port USB komputer anda.

2

Sambungkan salah satu penyambung hujung dua kabel pemisah USB ke projektor pertama.

3

Sambungkan penyambung lain dari hujung dua kabel pemisah USB ke projektor kedua.

4

Hidupkan kedua-dua projektor sebelum anda menghidupkan PC anda. Ini memastikan PC mengenali projektor sebagai peranti persisian. Benarkan kedua-dua projektor menghidupkan sepenuhnya sebelum meneruskan.

5

Kuasa PC anda.

6

Tekan butang pada papan kekunci anda yang membolehkan peranti melihat luaran. Bergantung pada komputer anda, mungkin gambar monitor atau kunci berlabel "LCD / CRT." Sebagai alternatif, anda boleh mengklik butang "Mula" komputer anda diikuti dengan "Panel Kawalan" Klik "Sambungkan ke Projektor" di bawah tajuk "Perkakasan dan Suara". Klik "Projektor sahaja" untuk memaparkan dengan projektor sahaja. Klik "Gandakan" untuk dipaparkan di komputer dan dengan projektor.