Adakah Pemilik Perniagaan Perlu Mempunyai Komponen Pekerja?

Hampir setiap negeri mensyaratkan bahawa perniagaan membeli insurans pampasan pekerja untuk melindungi kecederaan pekerja semasa bekerja. Di kebanyakan negeri, pemilik perniagaan dibenarkan untuk mengecualikan diri dari liputan, tetapi walaupun di negeri ini, pengecualian sering berlaku untuk orang yang bekerja sendiri atau perniagaan yang melakukan kontrak dengan perniagaan lain.

Komponen Pekerja Diperlukan

Setiap negeri kecuali Texas mensyaratkan bahawa mana-mana perniagaan dengan satu atau lebih pekerja mesti mempunyai insurans pekerja. Sebagai pemilik perniagaan yang bekerja sendiri, anda mesti mempunyai polisi sebelum mengambil pekerja bukan pemilik pertama. Insurans kompensasi pekerja membayar bil perubatan dan pemulihan untuk pekerja yang cedera di tempat kerja. Insurans juga mungkin membayar sedikit gaji jika pekerja tidak dapat bekerja kerana kecederaan. Keperluan liputan ditetapkan oleh setiap negeri.

Perlindungan Pekerja Pemilik

Di kebanyakan negeri pemilik atau pemilik perniagaan dibenarkan untuk tidak menutup diri di bawah rancangan syarikat pekerja. Peraturan mengenai liputan pemilik boleh berbeza-beza bergantung pada apakah perniagaan adalah pemilik tunggal, perkongsian, syarikat atau syarikat dengan tanggungan terhad. Untuk liputan kompilasi pekerja pemilik perniagaan sering menjadi pilihan; sebagai pemilik anda boleh memilih untuk melindungi diri anda bersama dengan pekerja anda atau hanya melindungi pekerja dan menjimatkan kos perlindungan kepada diri sendiri.

Apabila Perlindungan Pemilik Diperlukan

Walaupun peraturan negara boleh membenarkan pemilik perniagaan untuk melupakan perlindungan pekerja untuk dirinya sendiri, terdapat pengecualian. Banyak perniagaan yang mengupah kontraktor luar memerlukan kontraktor tersebut mempunyai perlindungan pekerja; itu bermaksud pelanggan anda mungkin memerlukan anda untuk melindungi diri anda sekiranya anda melakukan pekerjaan di tempat perniagaan mereka. Beberapa jenis pekerjaan memerlukan liputan pekerja untuk individu yang bekerja sendiri. Sebagai contoh, California memerlukan atap yang bekerja sendiri untuk membeli liputan yang merangkumi pemiliknya, kerana atap adalah pekerjaan yang berbahaya.

Anggaplah Tiada

Sekiranya anda tidak mendapat insurans pekerja apabila diperlukan, denda dapat meningkat dengan cepat dan perniagaan anda boleh ditutup. Hanya kerana pemilik perniagaan biasanya tidak perlu melindungi diri, anda tidak boleh menganggap bahawa umum berlaku untuk anda. Sekiranya anda mempunyai pekerja dalam perniagaan anda, bincangkan keadaan anda dengan ejen insurans yang memberikan perlindungan kepada seluruh syarikat anda. Sekiranya anda bekerja sendiri dan pemilik tunggal, tanyakan kepada negeri anda mengenai insurans pekerja dan jenis perniagaan khusus anda.