Kelebihan dan Kekurangan Iklan TV Kabel

Apabila anda ingin membawa pelanggan baru ke perniagaan kecil anda, cara yang baik untuk menjangkau sebilangan besar orang adalah melalui iklan televisyen kabel. Iklan televisyen kabel melibatkan penyebaran iklan untuk siaran semasa rehat dalam pengaturcaraan TV. Tinjau data dan anggaran demografi sasaran anda sebelum melihat iklan di TV kabel.

Saiz Penonton

Kelebihan utama iklan di televisyen semasa pengaturcaraan kabel adalah anda dapat menjangkau khalayak yang jauh lebih besar daripada dengan radio tempatan atau iklan cetak. Anda juga dapat memilih untuk mengikat perniagaan anda dengan pengaturcaraan yang ditawarkan di rangkaian kabel. Sebagai contoh, kedai perkakasan anda boleh ditampilkan semasa program rumah dan kebun. Kabel mungkin lebih disukai daripada iklan siaran, kerana penonton cenderung mempunyai tahap pendapatan boleh guna yang lebih tinggi.

Kos

Kelemahan pengiklanan di televisyen kabel adalah kosnya. Waktu pengiklanan di rangkaian kabel mungkin merupakan perbelanjaan besar untuk perniagaan kecil. Anda juga mesti mengupah pasukan produksi untuk membuat iklan. Kos mungkin termasuk sewa peralatan, caj bakat dan gaji pengeluaran. Sekiranya anda mahukan slot masa yang baik di rangkaian, kos iklan anda kemungkinan akan meningkat dengan ketara.

Berbilang Medium

Iklan televisyen di rangkaian kabel cenderung menyebarkan mesej anda dengan lebih berkesan daripada ketika anda menggunakan media lain. Anda menggunakan penglihatan, suara dan gerakan untuk menyampaikan mesej mengenai perniagaan kecil anda. Syarikat kabel juga memberikan peluang untuk beriklan pada peranti video alternatif di mana program dapat dilihat. Ini termasuk laman web, video berdasarkan permintaan dan peranti mudah alih.

Batasan

Kelemahan iklan TV kabel ialah anda mesti menghasilkan iklan yang dapat disiarkan dalam jangka masa yang panjang. Kecuali anda mempunyai anggaran yang besar, anda mungkin tidak mempunyai dana untuk mengiklankan tawaran atau penjualan di TV atau untuk mengedit kandungannya. Selain itu, rakaman video digital telah mengubah cara penonton menonton TV dan ini bermaksud bahawa banyak anggota khalayak sasaran anda terus maju melalui iklan.