Cara Membuka Perniagaan Unit Penyimpanan Sewa

Penyimpanan sendiri adalah industri yang besar dan berkembang, dengan pendapatan hampir $ 32.7 bilion untuk 2016 dan dianggarkan berkembang pada kadar 3.5 peratus setiap tahun hingga 2021. Terdapat beberapa cara untuk memulakan perniagaan seperti itu, dari bekerjasama dengan rakan pelaburan ekuiti terbang tinggi hingga operasi satu orang dengan bajet rendah yang beroperasi pada tali kasut. Maklumat di sini tertumpu pada pendekatan anggaran rendah, dan kunci pendekatan ini adalah melakukan kajian kemungkinan untuk mencari bangunan di kawasan di mana anda boleh menguntungkan.

Apa Yang Anda Perlu?

Sebagai permulaan, anggaplah bahawa anda tidak akan membina kemudahan penyimpanan sewa kerana itu dengan segera menambahkan ratusan ribu dolar untuk kos permulaan anda. Jadi, apa jenis kemudahan yang ada yang harus anda cari? Anda memerlukan kemudahan simpanan yang dapat disewa kepada sejumlah pelanggan yang mencukupi untuk mendapat keuntungan pada kadar sewa yang sanggup dibayar oleh pelanggan tersebut.

Ini terdengar sangat jelas, tetapi industri ini mengalami sejumlah kegagalan kerana pengusaha baru dalam perniagaan simpanan diri gagal melakukan penyelidikan yang akan memberitahu mereka bahawa rancangan perniagaan mereka tidak dapat dilaksanakan - kadang-kadang kerana diri tempatan - pasaran simpanan sudah tepu atau kerana kos permulaan dan operasi mereka lebih tinggi daripada yang disokong oleh kadar penyimpanan diri pasaran tempatan. Selalunya kegagalan ini adalah akibat dari kedua-dua faktor tersebut: Ketika titik tepu untuk penyewaan simpanan semakin hampir, pemilik menurunkan kadarnya. Untuk mengelakkan kegagalan seperti ini, anda perlu membuat penyelidikan, bermula dengan permintaan kemudahan penyimpanan.

Permintaan dan Harga Kemudahan Penyimpanan Sewa

Sekiranya anda mempunyai dana yang mencukupi, pengambilan perunding kelayakan menyelesaikan banyak masalah untuk anda. Sekiranya anda tidak mampu, lakukan sendiri kelayakan, mulai dengan menilai permintaan pasar di beberapa kawasan pasar lokal dengan lalu lintas tinggi di mana peraturan pengezonan membenarkan perniagaan penyimpanan diri. Dua soalan kritikal yang perlu anda jawab - dan anda sering boleh membuat mereka berbual dengan pekerja di lokasi - adalah:

  • Berapakah purata kadar penghunian? Anda mencari kawasan tempatan dengan kadar penghunian 90 peratus atau lebih baik.
  • Berapakah kadar per kaki persegi?

Bolehkah Anda Menjana Keuntungan?

Berbekalkan jawapan untuk soalan-soalan ini, anda sudah bersedia untuk mencari bangunan yang mampu disewa. Setiap bangunan akan mempunyai kos perbualan yang berbeza, yang perlu anda pertimbangkan. Contohnya menjelaskan:

Anda telah menemui kawasan yang memenuhi syarat (lalu lintas tinggi, 90 peratus penghunian atau lebih baik) di mana kadar perjalanannya adalah sekitar $ 200 sebulan untuk kemudahan 10 kaki 10 kaki atau $ 2 sebulan per kaki persegi. Andaikan bahawa anda telah menemui bangunan yang boleh disewa yang menawarkan 10,000 kaki persegi dengan harga $ 6,500 sebulan, iaitu $ 0,65 per kaki persegi. Sebaliknya, nampaknya anda dapat menjana keuntungan dengan bangunan ini, tetapi anda juga perlu mengambil kira beberapa perkara lain:

  • Ruang yang tidak boleh anda sewa. Setiap perniagaan penyimpanan diri di bangunan bertingkat yang ada menumpukan sejumlah ruang untuk pejabat perniagaan, lif dan koridornya.

  • Kos penukaran
  • Modal operasi

Kemudahan tiga tingkat seluas 10.000 kaki persegi mungkin memerlukan sekitar 30 peratus ruang yang dikhaskan untuk pejabat, lif dan koridor, yang menyisakan 7,000 kaki persegi ruang yang dapat disewa. Dalam contoh ini, kos efektif bagi setiap kaki persegi ruang sewa adalah $ 6500 dibahagikan dengan 7,000 atau kira-kira $ 0,93 per kaki persegi.

Sekiranya kadar penghunian untuk simpanan diri di kawasan bangunan ini adalah 92 peratus, anda perlu mengambil kira ini. Ini bererti bahawa ruang simpanan anda yang seluas 7.000 kaki persegi akan menghasilkan pendapatan hanya 92 peratus dari waktu tersebut. Di samping itu, ada kos lain yang perlu dipertimbangkan.

Apa Keuntungan Bersih?

Untung bersih adalah apa yang tersisa setelah semua perbelanjaan kemudahan ditanggung.

Setiap kemudahan mempunyai kos penukaran. Dengan andaian bahawa anda akan meminjam dana untuk membuat perbincangan bangunan, anda perlu mengambil kira pembayaran bulanan pinjaman tersebut. Juga, menjangkakan beberapa pemberian industri - yang penting di antaranya adalah amalan meluas untuk memberi calon penyewa satu hingga tiga bulan pertama sebagai ganti menandatangani pajakan satu tahun.

Faktor kos iklan dan promosi serta prestasi rendah kemudahan anda yang tidak dapat dielakkan kerana ia meningkat dari sifar hingga kadar penghunian 92 peratus yang anda jangkakan. Anda memerlukan modal permulaan yang mencukupi untuk bertahan dalam tempoh awal ini, yang mungkin memakan masa hingga enam bulan.

Sudah tentu, perniagaan mana pun memerlukan lesen perniagaan dan izin tempatan yang diperlukan. Pergi ke laman web setiausaha negara untuk negeri anda bermula dengan mendaftarkan nama pilihan anda dan entiti perniagaan anda. Lihat pengacara untuk menentukan entiti perniagaan mana yang sesuai untuk anda: hak milik sendiri, syarikat atau syarikat tanggungan terhad. Dapatkan nombor pengenalan cukai di laman web IRS. Anda memerlukan semua maklumat ini sebelum anda dapat membuka akaun bank perniagaan atau memohon pembiayaan.