Tempat untuk Disewa untuk Perniagaan

Bergantung pada jenis perniagaan yang anda miliki - anda mungkin tidak mempunyai lalu lintas pengunjung, anda mungkin memerlukan banyak tempat letak kereta atau anda hanya memerlukan tempat untuk menempatkan beberapa pekerja yang perlu bekerjasama - anda boleh mempunyai pelbagai pilihan kerana memilih lokasi untuk syarikat anda. Mengenal dan menyenaraikan keperluan anda membantu anda menentukan tempat terbaik untuk disewa untuk perniagaan anda.

Pertimbangan

Tentukan mengapa anda memerlukan lokasi perniagaan sebelum memulakan pencarian ruang. Sekiranya anda mempunyai pelanggan yang datang ke perniagaan anda secara berkala, anda bukan sahaja perlu menyediakan tempat letak kenderaan yang mencukupi, tetapi juga perlu mempertimbangkan laluan dan corak lalu lintas. Sekiranya anda sangat bergantung pada komputer dan telefon yang boleh dipercayai, anda memerlukan sebuah bangunan yang didirikan untuk menempatkan perniagaan dengan tuntutan teknologi tinggi. Dengan mengkaji peraturan pengezonan kota anda, anda dapat mengetahui di mana anda boleh dan tidak dapat mencari. Beberapa komuniti mempunyai kawasan yang dikenali sebagai zon pembangunan perusahaan atau ekonomi yang menawarkan insentif kepada perniagaan yang berada di kawasan tersebut.

Gudang

Gudang menyajikan peluang lokasi perniagaan yang berpatutan kerana banyak yang mempunyai ruang yang tidak terpakai, mereka mungkin bersedia menyewa dengan harga yang rendah untuk menghilangkan beberapa kos pembawa. Sebagai contoh, pemilik gudang masih mesti membayar cukai harta tanah, kos keselamatan dan kos penyelenggaraan di bangunan kosong. Sekiranya anda dapat melindungi semua atau sebahagian daripadanya, pemiliknya tidak akan mendapat keuntungan tetapi akan kehilangan lebih sedikit wang. Gudang yang kosong sebahagiannya memberi peluang kepada anda untuk memotong sebahagian dan membantu pemilik bangunan membawa pendapatan tambahan, yang semuanya adalah keuntungan.

Bangunan Pejabat

Selain menyewa ruang pejabat dari broker ruang pejabat, hubungi perniagaan besar yang memiliki ruang pejabat dan tanyakan apakah mereka bersedia untuk menyewakan ruang yang tidak digunakan. Sebilangan pemilik bangunan tidak berfikir untuk melakukan ini, dan tawaran seperti itu memberi mereka peluang untuk meningkatkan garis bawah mereka tanpa harus berkomitmen untuk ruang sewa jangka panjang dan tinggi.

Ruang Kerja Bersama

Sekiranya anda tidak memerlukan lokasi sepenuh masa tetapi mahukan ruang profesional untuk bertemu pelanggan, atau pejabat yang lengkap, anda boleh menggunakan bila-bila masa anda memerlukannya, pertimbangkan situasi kerja sama. Ini adalah ruang yang dilengkapi dengan ciri-ciri seperti sambungan Internet, mesin fotokopi dan faks, bilik kecil, bilik persidangan, dapur dan penyambut tetamu. Ada yang membiarkan anda memberikan nombor telefon yang menghantar pemanggil anda ke penyambut tetamu yang kemudian menghantar panggilan kepada anda. Sekiranya anda melakukan kerja pelanggan secara elektronik, ini dapat memberi kesan kepada pelanggan dan rakan sebaya bahawa anda mempunyai pejabat anda sendiri.

Bangunan dan Ruang Runcit

Sekiranya anda mempunyai perniagaan runcit, lokasi sewa yang jelas merangkumi ruang yang terletak di pusat beli-belah dan di kawasan runcit seperti daerah perniagaan di pusat bandar. Ini memberi anda peluang untuk menyewa ruang yang sudah dilengkapi untuk perniagaan jenis anda. Pilihannya termasuk harta tanah dengan rak display, rak dan kaunter pembayaran, restoran yang lengkap atau ruang kosong yang dapat anda sesuaikan untuk keperluan anda.

Pejabat Pembangunan Ekonomi

Negeri, daerah dan perbandaran mempunyai pejabat pembangunan ekonomi yang menyusun senarai harta tanah yang ditinggalkan, kosong, boleh disewa atau untuk dibeli yang boleh ditinjau oleh perniagaan baru, berkembang atau penempatan semula. Dalam beberapa keadaan, anda boleh mendapatkan bangunan atau harta tanah pejabat percuma jika anda dapat menunjukkan bahawa anda akan membuat sejumlah pekerjaan. Beberapa pangkalan data harta tanah sangat besar sehingga anda dapat menyerahkan kriteria harta tanah anda, termasuk jumlah rakaman persegi, ruang letak kereta, siling dan ketinggian dek pemuatan dan infrastruktur teknologi.