Cara Melampirkan Beberapa Fail ke E-mel

Keupayaan untuk menghantar e-mel dengan beberapa lampiran membolehkan anda menjaga pesanan anda teratur dan meningkatkan kecekapan anda dengan meninggalkan lebih banyak masa untuk melakukan tugas perniagaan penting yang lain. Anda boleh melampirkan semua jenis fail ke mesej e-mel, seperti PDF, JPG atau XLS. Sebilangan penerima mungkin menyekat jenis lampiran yang berpotensi berbahaya seperti EXE. Terdapat pelbagai perkhidmatan mel Web yang tersedia, termasuk Gmail, Yahoo dan Hotmail, dan banyak pelanggan e-mel desktop, seperti Outlook, Thunderbird dan Eudora, yang dapat digunakan dengan penyedia e-mel mana pun. Gunakan pilihan lampiran yang tersedia dengan pelanggan e-mel atau perkhidmatan mel Web anda untuk melampirkan banyak fail ke e-mel.

1

Buat e-mel baru. Klik ikon lampiran e-mel untuk klien anda, misalnya "Lampirkan", "Lampirkan File" atau "Lampirkan Fail" untuk membuka tetingkap penyemak imbas fail di mana anda dapat memilih fail anda.

2

Navigasi ke lokasi fail untuk fail anda. Klik yang pertama, kemudian tahan kekunci Control dan klik fail tambahan. Tekan butang untuk memilih fail anda dan tutup tetingkap carian. Bergantung pada program yang anda gunakan, butang akan mengatakan sesuatu seperti "Masukkan" atau "Buka."

3

Ulangi langkah sebelumnya untuk melampirkan fail tambahan yang terletak di folder yang berbeza daripada pilihan awal.