Idea Perayaan Korporat untuk Ulang Tahun ke-10

Sekiranya perniagaan anda berjaya mencapai ulang tahun ke-10, itu adalah pencapaian utama. Menurut Biro Statistik Tenaga Kerja, hanya sedikit lebih daripada satu pertiga perniagaan - antara 34 persen dan 36 peratus - bertahan hingga tahun ke-10 mereka. Raikan acara dengan pelanggan, pelanggan dan pekerja. Pakai topi pemikiran kreatif anda untuk menjadikan majlis itu sebagai kenangan selama 10 tahun akan datang.

Reka Logo dan Tema Ulang Tahun

Mainkan sepanjang tahun dengan logo dan tema ulang tahun ke-10, seperti "Merayakan 10 Tahun" atau "10 Tahun Kuat" dan buat alat tulis yang akan anda gunakan sepanjang tahun. Gunakan media sosial untuk mengumumkan logo dan slogan tarikh ulang tahun dan menyebarkan berita dan kemas kini dengan acara dan perayaan seperti yang anda ketahui. Tambahkan slogan pada tandatangan pekerja sehingga semua surat-menyurat, sepanjang tahun.

Mulakan sebaik sahaja tahun ulang tahun bermula, dan sebelum pesta besar, jadi anda membina kegembiraan dan momentum seiring berjalannya waktu. Hantar kad Save the Date dan e-mel kira-kira empat hingga enam minggu sebelum perayaan ulang tahun anda supaya semua orang yang anda harapkan akan dapat hadir pada kalendar mereka. Ingatkan mereka lagi apabila tinggal satu minggu lagi.

Buat Montages Foto

Buat montaj foto yang menunjukkan bagaimana syarikat telah maju dan berubah dalam 10 tahun terakhir. Contohnya ialah pejabat ketika itu, produk ketika syarikat pertama kali dibuka dan barisan produk semasa. Hantarkan gambar pengurus, kakitangan eksekutif dan pekerja, sekarang dan ketika mereka berumur 10 tahun. Para tetamu boleh mencuba memadankan kanak-kanak berumur 10 tahun dengan orang dewasa.

Laporkan Berita Terkini

Buat surat khabar bertarikh 10 tahun yang lalu dengan tajuk utama dan foto yang berkaitan dengan syarikat dan apa yang berlaku pada tarikh itu di bandar dan negara. Siapa presiden? Pasukan sukan apa yang bermain? Filem dan buku apa yang popular?

Sebarkan surat khabar sebagai pilihan parti. Sebagai alternatif, buat sampul majalah yang serupa dengan majalah nasional tetapi tidak serupa, jadi anda tidak perlu risau tentang pelanggaran hak cipta. Sampul ini mempunyai foto ibu pejabat syarikat, produk atau pengurusan anda dengan pengumuman ulang tahun 10 tahun syarikat.

Nombor Sepuluh

Mainkan "10." Tawarkan kupon pelanggan yang memberikan potongan yang berkaitan dengan nombor "10." Tawarkan diskaun 10 peratus, 10 item dengan harga $ 10 - atau $ 100 - mana yang lebih sesuai, atau 10 perkhidmatan percuma sepanjang tahun berikutnya. Alternatif lain: Beli sembilan dan dapatkan yang ke-10 percuma atau setiap pelanggan ke-10 mendapat produk percuma.

Ulang Tahun ke-10 Tradisional

Hadiah moden untuk ulang tahun perkahwinan ke-10 adalah berlian. Memberi berlian sebagai hadiah kepada pelanggan, pelanggan atau pekerja anda mungkin tidak perlu. Namun, anda boleh menggunakan berlian sebagai tema untuk pesta dan sebaliknya menggunakan kristal.

Contohnya, gunakan kristal untuk mengucapkan ulang tahun ke-10 atau selamat. Keluarkan pin kristal atau gelang. Isi peti harta karun dengan potongan kristal kuarza yang jelas. Pusatkan patung ais berlian di atas meja bufet.

Kembali pada Masa

Sambut ulang tahun ke-10 kerana anak berusia 10 tahun akan menyambut ulang tahunnya yang ke-10. Hiaskan dengan pita kertas krep yang dicetak dengan logo syarikat. Hantarkan topi dan tanduk parti mengikut warna syarikat. Hidangkan makanan pesta kanak-kanak hot dog, makaroni dan keju, selai kacang dan sandwic jeli, tongkat ikan dan nugget ayam, semuanya dengan sentuhan gourmet.

Contohnya, mac dan keju mempunyai potongan ham dan dihiasi dengan serbuk roti panko. Nugget ayam disajikan dengan sos celup dan hot dog adalah sosej yang diimport.