Cara Membuat Borang Dengan Garis di Penerbit

Garis adalah ajakan bertindak intuitif untuk pengisi borang apa pun, tetapi tidak semua templat dalam program Microsoft Publisher disertakan dengan tempat yang anda inginkan. Sama ada anda memilih untuk memulakan proses pengeluaran borang anda dengan menggunakan templat atau membuatnya dari awal, anda selalu dapat membuat garis mengikut gaya yang anda perlukan. Sekiranya anda memerlukan seseorang untuk menandatangani yang bertitik atau meletakkan John Hancock pada yang padat, Penerbit akan membantu anda dalam talian.

Kerja Berpasukan Templat

Salah satu cara termudah untuk membuat borang dengan garis adalah membiarkan Penerbit melakukan kerja keras untuk anda. Ketik "form" ke dalam kotak carian di skrin utama. Untuk hasil yang lebih difilter, ketik sesuatu yang lebih spesifik, seperti "borang permohonan pekerjaan" atau "borang invois." Semak hasilnya pada lajur Kategori ukuran yang betul dan klik tajuk. Contohnya, jika anda mengetik "form" ke Publisher 2013, anda akan mendapat 190 templat borang perniagaan. Semak lakaran kecil pratonton templat dan pilih satu dengan teks yang hampir dengan yang anda perlukan dan garis yang anda inginkan. Semua templat boleh disesuaikan sepenuhnya.

Berjalan Talian

Buat bentuk baru dari awal dengan mengklik butang "Dokumen Kosong" di layar utama Penerbit. Klik tab "Masukkan", kemudian klik butang "Bentuk" pada pita. Pilih butang pertama di bawah bahagian Garisan dan kursor berubah menjadi simbol tambah. Letakkan kursor pada borang, tekan dan tahan kekunci "Shift" dan seret kursor ke kiri ke kanan, ke bawah, atau sebaliknya. Memegang "Shift" menjadikan garis anda lurus; lepaskan kunci apabila garis adalah ukuran pilihan anda. Setelah baris ditambahkan ke borang, tab Alat Lukisan baru dibuka. Di sini anda dapat mengedit tampilan garis, termasuk menambah lebar dan mengubah warnanya. Perhatikan bahawa arahan ini juga berfungsi jika anda telah membuka templat yang ada dan ingin menambahkan lebih banyak baris.