Cara Membayar Pekerja pada QuickBooks untuk Mac

QuickBooks untuk Mac tidak mempunyai perkhidmatan pembayaran gaji terbina dalam seperti versi Windows. Apabila anda mengklik pautan Gaji, anda akan dibawa ke laman web luaran untuk memproses cek pekerja. Oleh kerana QuickBooks tidak menyediakan kaedah bawaan untuk mengesan gaji secara manual, majikan yang ingin mengesan gaji untuk pekerja di QuickBooks mesti melanggan dan membayar yuran bulanan untuk mengakses perkhidmatan QuickBooks Payroll untuk Mac dalam talian. Sebelum mendaftar dalam sistem pembayaran QuickBooks, pastikan nama setiap pekerja dieja dengan tepat seperti yang anda rancangkan untuk mengeja untuk pembayaran gaji. Sekiranya data antara QuickBooks dan gaji QuickBooks tidak sesuai, program tidak akan berfungsi dengan betul.

Edit Maklumat Pekerja

1

Klik "Senarai" dan "Pekerja."

2

Klik dua kali nama mana-mana pekerja yang perlu anda edit.

3

Tukar nama Pertama, Tengah dan Akhir apabila perlu untuk memastikan maklumat akaun QuickBooks Payroll Services anda sesuai dengan pekerja di perisian QuickBooks 2013 untuk Mac anda. Klik "OK" untuk menyimpan perubahan.

Sediakan Gaji

1

Klik "Buku Pantas" dan "Keutamaan."

2

Pilih "Payroll" dan pilih perkhidmatan dari menu drop-down untuk digunakan untuk perkhidmatan gaji anda. Klik "Edit Akaun" dan log masuk atau buat akaun.

3

Pilih pekerja yang anda mahu bayar dari senarai pekerja dengan mencentang kotak di sebelah setiap nama pekerja.

4

Masukkan waktu bekerja dan maklumat pembayaran lain untuk setiap pekerja. Di bahagian Jalankan Penggajian QuickBooks Payroll untuk Mac terdapat bidang untuk pekerjaan biasa, lebih masa, lebihan dua kali, gaji sakit, gaji cuti dan bonus tetap.

5

Klik "Buat Gaji" dan luluskan gaji untuk setiap pekerja.

6

Pilih pilihan untuk mencetak cek sendiri, cek tulis tangan atau kirimkan deposit gaji percuma kepada pekerja secara percuma. Sahkan pilihan anda dan pilih sama ada untuk menghantar e-mel kepada pekerja dengan pautan ke versi pembayaran gaji dalam talian.