Cara Membuka Dokumen di iBooks pada iPad

IPad Apple membolehkan anda menjadi produktif semasa dalam perjalanan. Selain e-book, aplikasi iBooks membolehkan anda melihat dokumen yang dikodkan dalam format PDF Adobe. Melihat PDF di iPad anda boleh membolehkan anda membaca laporan dan menambah komen, membaca kertas putih industri dan mengembangkan pengetahuan yang diperlukan untuk cemerlang dalam perniagaan anda semasa berada di luar pejabat. Format dokumen lain, seperti dokumen Microsoft Word, perlu ditukar menjadi PDF untuk dibuka di iBooks.

Buka Dari E-mel

1

Lancarkan aplikasi Apple's Mail.

2

Cari dan pilih e-mel yang mengandungi lampiran PDF.

3

Klik lampiran PDF di e-mel.

4

Klik pada butang "Kirim" - digambarkan sebagai anak panah menghadap ke kanan yang dikelilingi oleh kotak - di bahagian atas pratonton PDF. Ini akan memberi anda pilihan untuk "Buka di 'iBooks'."

Segerakkan dari Komputer

1

Buka iTunes.

2

Klik pada tab "Buku" pada menu.

3

Seret dan lepas fail PDF untuk memuatkannya ke iTunes.

4

Klik kotak semak "Segerakkan Buku" pada tab Buku di iTunes jika tidak dicentang.

5

Klik pada kotak pilihan di sebelah dokumen PDF yang ingin anda segerakkan jika iTunes disetel untuk menyegerakkan item yang diperiksa sahaja.

6

Klik "Segerakkan" untuk memindahkan dokumen ke iPad anda apabila disambungkan ke komputer melalui wayarles atau kabel USB. Dokumen tersebut akan tersedia di rak buku setelah anda membuka iBook pada iPad anda. PDF, secara lalai, dimasukkan ke dalam koleksi yang terpisah dari eBook. Anda boleh beralih dengan mengklik butang koleksi di bar tajuk.