Cara Mendaftarkan Kunci Produk Vista

Sekiranya Windows Vista adalah sistem operasi pada komputer anda, itu adalah perisian yang paling penting yang dipasang pada mesin. Sekiranya ia adalah pemasangan baru, Microsoft menghendaki anda mendaftarkan produk dalam masa 30 hari atau komponen penting OS akan dilumpuhkan. Ini dapat menjadikan perniagaan kecil anda berhenti, jadi berhati-hati untuk mendaftar dengan segera untuk memastikan fungsi yang tidak terganggu. Anda boleh mendaftarkan Windows Vista secara dalam talian dari dalam sistem operasi.

1

Buka menu "Mula".

2

Klik "Komputer."

3

Klik "Properties Sistem" dari bahagian atas tetingkap.

4

Tatal ke bawah ke bahagian "Pengaktifan Windows" dan klik pada pautan yang berbunyi "Klik di sini untuk mengaktifkan Windows sekarang." Klik "Teruskan" jika diminta.

5

Ikuti arahan di skrin dan masukkan kunci produk Windows Vista anda apabila diminta. Prosesnya tidak sampai 10 minit untuk diselesaikan.

6

Kembali ke bahagian "Pengaktifan Windows" pada tetingkap Properties Sistem untuk mengesahkan bahawa salinan Windows Vista anda diaktifkan dengan betul. Anda akan melihat "Windows diaktifkan" bersama dengan kunci produk anda jika pengaktifan berjaya.