Cara Membuka Chrome di Desktop Saya di Windows 8

Menyematkan ikon Google Chrome ke bar tugas desktop akan membantu anda melancarkan penyemak imbas ini dengan cepat. Windows 8 merangkumi pilihan untuk menyematkan ikon aplikasi dan membuatnya tetap kelihatan di bar tugas walaupun program lain dibuka. Contohnya, butang Chrome masih dipaparkan semasa anda mengerjakan dokumen atau lembaran kerja. Kotak dialog Properti Bar tugas menawarkan pilihan untuk mengubah paparan bar tugas, seperti membuat butang ikon lebih kecil atau memindahkan bar tugas ke sebelah kiri skrin anda. Mengetuk atau mengklik ikon Chrome yang disematkan membolehkan anda membuka tetingkap aplikasi dan memulakan penyelidikan Internet anda.

1

Tekan kekunci "Windows", dan kemudian masukkan "Google Chrome" untuk memunculkan senarai carian. Klik kanan "Google Chrome" untuk memaparkan pilihan di bahagian bawah skrin.

2

Klik "Pin to taskbar" untuk memaparkan ikon Chrome.

3

Klik dan seret butang "Chrome" ke kiri atau kanan di sepanjang bar tugas untuk menyusun semula butang aplikasi ini. Sebagai contoh, anda boleh meletakkan ikon Chrome di paling kiri sebagai ikon pertama atau menyusun ikon secara manual mengikut urutan abjad.

4

Klik atau ketuk butang "Chrome" untuk melancarkan dari bar tugas desktop anda.