Ilustrator Tidak Dapat Menyelesaikan Pratonton

Semasa anda melukis ilustrasi atau membina grafik maklumat dalam Adobe Illustrator, program ini menunjukkan kepada anda karya anda dengan warna penuh. Paparan garis besar Illustrator menyediakan versi bingkai kawat yang dipermudahkan yang hanya menunjukkan garis besar objek vektor, jenis dan peta bit, dan mempercepat paparan gambar rumit Illustrator. Sekiranya program menghasilkan mesej ralat ketika anda cuba kembali ke mod pratonton, perhatikan aplikasi itu sendiri, karya seni dan komputer anda untuk mengetahui sumber masalah.

Kemas kini Aplikasi

Adobe Systems mengeluarkan kemas kini berkala untuk aplikasinya untuk memberikan perbaikan bug, kemas kini keselamatan dan peningkatan ciri. Sekiranya salinan Adobe Illustrator anda mula menunjukkan tingkah laku ganjil, termasuk masalah yang berkaitan dengan melihat karya seni anda, kunjungi forum bantuan pengguna-ke-pengguna Adobe untuk mencari laporan masalah lain yang serupa. Periksa laman web Adobe untuk kemas kini program, dan terapkan tambalan yang tersedia. Setelah anda memperbaharui perisian anda, buka dokumen yang tidak dapat anda lihat dan lihat apakah masalahnya berulang.

Karya Seni yang rosak atau Sumber yang rosak

Fail Adobe Illustrator yang mengandungi atau memautkan karya seni yang rosak boleh berkelakuan tidak normal, terutamanya ketika anda mencuba untuk melihat atau mencetaknya. Dalam kes yang melampau, ia boleh menyebabkan Illustrator terhempas. Kesalahan pratonton juga dapat menunjukkan kesulitan yang berkaitan dengan sumber lain yang terlibat dalam dokumen anda, termasuk fail fon, swatch dan kecerunan. Ganti jenis huruf yang berbeza untuk yang anda gunakan untuk melihat apakah masalah itu hilang. Sekiranya tidak, anda mungkin dapat menggunakan perintah Illustrator's Place untuk memasukkan isi dokumen anda ke dalam fail baru, atau menyalin dan menampal karya seni dari fail yang rosak ke dalam dokumen lain.

Beban Kerumitan

Ciri canggih Adobe Illustrator dapat membuat karya seni yang sangat kompleks. Sekiranya fail anda mengandungi sebilangan besar lapisan, objek jenis, kecerunan, jejak kecerunan, objek jejak langsung, simbol, perlakuan 3-D, gambar dalam berus atau objek dengan sebilangan besar kesan langsung, anda mungkin telah mencapai titik di mana karya seni anda melebihi kemampuan program untuk memaparkannya. Sekiranya dokumen anda mengandungi beberapa karya atau versi karya seni yang berkaitan tetapi terpisah, anda boleh menyalin dan menampal setiap reka bentuk atau ilustrasi ke dalam fail individu di mana anda mungkin dapat melihat karya anda dengan jayanya.

Memori Tidak mencukupi

Adobe Systems menentukan spesifikasi komputer minimum dan disyorkan untuk menjalankan programnya. Sekiranya anda menjalankan Adobe Illustrator pada sistem dengan memori terhad atau ruang cakera keras, komputer anda mungkin tidak dapat memenuhi tuntutan pratonton karya seni anda. Menambah jumlah RAM pada sistem anda dapat membantu meredakan aliran kerja anda. Menyimpan fail kerja anda ke cakera keras kedua dapat mengosongkan ruang cakera pada pemacu dari mana anda menjalankan perisian anda. Periksa kad grafik anda juga dengan cadangan sistem.

Maklumat Versi

Maklumat dalam artikel ini berlaku untuk Adobe Illustrator CS6 dan CC. Ia mungkin berbeza sedikit atau ketara dengan versi atau produk lain.