Apa yang Diperlukan untuk Mengesahkan Penerimaan Visa Amazon Anda?

Kad kredit Amazon Visa Rewards adalah sebilangan kredit yang boleh digunakan di mana sahaja kad Visa diterima. Pembeli memperoleh satu mata untuk setiap dolar yang dibelanjakan. Namun, dia memperoleh mata bonus untuk pembelian khas: tiga mata untuk setiap dolar yang dibelanjakan di Amazon dan dua mata untuk setiap dolar yang dibelanjakan di restoran, stesen minyak, kedai ubat dan kedai bekalan pejabat. Untuk mula menggunakan Amazon Visa anda, anda mesti mengesahkan penerimaannya terlebih dahulu.

Kad kredit

Walaupun anda sudah mempunyai kad dengan nombor yang sama dan hanya menunggu kad dengan tarikh luput yang baru, jangan mengesahkan kad tersebut sehingga anda mempunyai kad baru di tangan anda. Ini mengurangkan kemungkinan seseorang mencuri dan menggunakan kad anda sekiranya kad itu hilang dalam surat. Anda akan menerima kad anda melalui pos kira-kira dua minggu setelah diluluskan.

Nombor telefon

Apabila anda menerima kad Amazon Visa Rewards melalui surat, anda akan melihat pelekat yang dilekatkan di depan mengingatkan anda untuk menandatangani bahagian belakang kad dan mengarahkan anda ke nombor telefon pengesahan untuk mengesahkan penerimaan kad anda dan mengaktifkannya . Hubungi nombor bebas tol ini dari talian telefon yang sama dengan yang anda berikan pada aplikasi anda; program komputer mesti menyedari bahawa anda memanggil dari nombor tersebut untuk mengaktifkan kad anda.

Empat Digit Terakhir

Apabila anda memanggil nombor di bahagian depan Amazon Rewards Visa, anda tidak perlu bercakap dengan operator melainkan anda memilih untuk mendaftar dalam program pilihan seperti Chase QuickPay. Sebagai gantinya, pengendali komputer akan meminta anda menekan empat digit terakhir nombor kad kredit anda pada telefon nada sentuh. Talian telefon yang anda hubungi mestilah yang anda berikan pada aplikasi anda.

Selesaikan Panggilan

Dengarkan pilihan menu pengendali komputer yang lain sebelum anda keluar dari panggilan. Tekan "1," "2" atau "3" seperti yang diperintahkan untuk bertanya mengenai program kad kredit pilihan atau untuk menolak peluang untuk mendaftar. Tutup telefon hanya setelah pengendali komputer mengatakan bahawa kad anda telah diaktifkan dan memerintahkan anda untuk menamatkan panggilan. Keluarkan pelekat dari kad kredit anda dan tandakan bahagian belakang kad. Anda boleh menggunakannya dengan segera.