Mengenai Shoe Shine Stands

Perniagaan kecil biasa perlu penyelidikan, persiapan dan latihan untuk menubuhkan, belum lagi pelaburan tunai yang besar untuk lokasi fizikal, bekalan, iklan dan pekerja. Bahkan syarikat kecil yang tidak mahir, seperti membersihkan rumah tangga, harus melabur dalam usaha pemasaran untuk mendapatkan pelanggan. Penyokong kasut menghindari kekurangan ini dengan memerlukan sedikit wang tunai dan hampir tidak ada latihan. Di samping itu, pelanggan datang kepada anda, yang menghilangkan sebarang kos iklan.

Penerangan

Pada tahap paling sederhana, penyokong kasut anda boleh terdiri daripada bekas kayu atau logam setinggi enam inci yang dipasang di hadapan bangku taman. Pelanggan duduk dan meletakkan kaki yang berpakaian kulit di atas kotak. Anda menggulung kaki seluar mereka, sehingga anda boleh mengelap dan membersihkan habuk kasut untuk menghilangkan kotoran dan kotoran. Setelah menggunakan cat kasut dengan warna yang tepat dan berpakaian tepi, anda menjadikan kulitnya bersinar. Rawatan terakhir dapat menambahkan lapisan pelindung yang telus dan berkilat untuk usaha anda. Keseluruhan proses boleh memakan masa dari 15 hingga 20 minit untuk kedua-dua kasut tersebut. Pelanggan biasanya membayar secara tunai dan sering menambahkan tip yang dapat meningkatkan pampasan akhir.

Kerusi

Lokasi dan pangkalan pelanggan anda menentukan jenis kerusi yang boleh anda beli. Sekiranya pangkalan anda sementara, seperti di sudut jalan atau kawasan pameran yang tidak dilindungi, maka dudukan mudah alih dengan bingkai logam ringan dan penutup tempat duduk vinil dapat menahan cuaca luar. Selain itu, rodanya memungkinkan penyiapan yang pantas pada awal hari dan diturunkan semasa anda selesai. Pendirian sedemikian mungkin lebih menarik bagi orang yang lewat atau orang yang lebih muda. Sekiranya lokasi anda lebih mantap, seperti di lapangan terbang atau pusat membeli-belah, pendirian kayu dan kulit yang dibuat khas dengan perlengkapan tembaga menggambarkan suasana keabadian dan tradisi. Kedai-kedai kecil ini dapat menarik pelanggan yang lebih tua dan bertumit tinggi yang tidak mempunyai masalah untuk membayar harga perkhidmatan yang lebih tinggi.

Bekalan

Bekalan kekal untuk perniagaan anda merangkumi berus kasut, digunakan untuk penggilap awal dan sebaiknya diperbuat daripada kayu dan bulu kuda. Penyangga bulu domba menambah kemasan berkilat tinggi. Untuk mengoleskan cat, gunakan kain bersinar yang terbuat dari kanvas yang disokong flanel. Pengilap kasut adalah bekalan yang boleh diperbaharui yang secara tradisional terdapat dalam timah berbentuk cakera. Antara warna yang lebih biasa ialah hitam, coklat, kordovan, neutral dan tan. Setiap warna biasanya memerlukan kain dan sikatnya sendiri. Tali kasut keluli berlapis nikel dapat membantu menanggalkan kasut dengan perincian yang rumit yang memerlukan pembersihan yang dekat. Berpakaian tepi adalah cecair yang melindungi bahagian tapak kaki dan menyembuhkan. Lapisan terakhir krim carnauba melindungi ciptaan anda dengan lapisan berkilat.

Pertimbangan

Persaingan jarang menjadi masalah, kerana tali kasut hanya dapat melayani kawasan berdekatan dan bandar hanya mungkin mempunyai satu atau dua perniagaan ini. Kecuali anda adalah perniagaan yang mapan dengan pelanggan tetap, keputusan pelanggan untuk menggunakan perkhidmatan anda biasanya bersifat impulsif, berdasarkan pernyataan yang anda pilih mengenai keadaan kasutnya. Sepasang kasut yang bersinar dengan baik pada kaki anda dapat menolong keinginannya untuk memihak kepada anda. Seperti banyak perniagaan, lokasi yang diperdagangkan dengan baik sangat penting. Waktu paling sibuk adalah pada awal dan akhir hari kerja. Sebilangan besar bandar mewajibkan lesen perniagaan. Walaupun kotak mudah alih boleh berfungsi sebagai iklan murah untuk perkhidmatan anda, kerusi kasut boleh menunjukkan kualiti yang lebih baik dan mendapat harga yang lebih tinggi.