Cara Mengemas kini Pemacu Tetikus Logitech untuk Windows XP

Walaupun sistem operasi berusia lebih dari 10 tahun, Windows XP masih digunakan di sejumlah tempat kerja yang tidak melihat kelebihan dalam peningkatan ke Windows Vista atau Windows 7. Walaupun sokongan rasmi untuk semua kecuali paket perkhidmatan Windows XP terakhir telah berakhir, banyak pengeluar perkakasan komputer terus menawarkan pemacu Windows XP. Logitech menawarkan pemacu Windows XP untuk sebilangan produknya, termasuk tikus komputer berwayar dan tanpa wayar.

1

Arahkan ke halaman muat turun Sokongan Logitech, di mana anda akan melihat empat pilihan berbeza untuk mencari pemacu: Pengesanan automatik, nombor model, senarai juntai bawah dan sekumpulan gambar kategori (lihat pautan di Sumber).

2

Cari tetikus Logitech tertentu yang digunakan pada komputer yang menjalankan Windows XP. Sekiranya tetikus disambungkan melalui sambungan USB, tanpa wayar atau Bluetooth dan anda mencari dari komputer yang disambungkannya, Pengesanan secara automatik mungkin merupakan pilihan terbaik anda kerana ia dapat mengesan kedua-dua peranti dan sistem operasi. Pilihan senarai juntai bawah atau gambar kategori mungkin berfungsi lebih baik jika anda tidak menggunakan komputer itu atau jika tetikus menyambung melalui palam PS / 2.

3

Klik tajuk "Muat turun" pada halaman sokongan produk untuk tetikus setelah anda meletakkannya. Pilih "Windows XP" dari senarai sistem operasi drop-down, kemudian pilih pemacu tetikus dari senarai perisian drop-down. Ketahuilah bahawa mungkin memerlukan beberapa saat untuk senarai perisian diisi setelah memilih sistem operasi.

4

Klik butang "Muat turun Perisian" yang muncul setelah memilih pemacu tetikus untuk memulakan proses muat turun. Sekiranya anda menggunakan komputer yang dilampirkan tetikus, pilih pilihan "Jalankan" untuk menjalankan pemasang setelah selesai memuat turun; jika tidak, klik "Simpan" dan pilih lokasi untuk menyimpan fail, seperti lokasi rangkaian atau pada pemacu denyar yang boleh dipasang ke komputer Windows XP.

5

Jalankan program pemasangan dari komputer yang dilampirkan tetikus jika anda memilih untuk menyimpannya pada Langkah 4. Ikuti arahan untuk memilih lokasi untuk memasang fail pemacu dan tunggu sementara pemacu lama dikeluarkan dan yang baru dipasang. Setelah pemasangan selesai, pemacu Windows XP untuk tetikus Logitech anda akan dikemas kini.