Menyambungkan iHome ke MacBook

Memainkan muzik melalui iHome di pejabat anda dapat membantu meningkatkan suasana pekerja anda. Walau bagaimanapun, untuk menguruskan iPod yang disambungkan secara peribadi, ia boleh memakan masa dan produktiviti peribadi anda. Nasib baik, jika anda iHome berkemampuan Bluetooth, anda boleh menyambungkannya ke MacBook anda. Ini akan membolehkan anda mengurus apa yang dimainkan oleh peranti tanpa perlu bangun dari meja anda. Menyambungkan MacBook anda ke iHome berkemampuan Bluetooth semudah menetapkan iHome agar dapat ditemui dan kemudian melancarkan pembantu persediaan peranti di komputer riba anda.

1

Cari kod pas peranti Bluetooth iHome anda dalam manual pengguna untuk model iHome khusus anda.

2

Tekan butang "Berpasangan" di iHome anda sehingga kedua-dua ikon Bluetooth dan Pasangan mula berkelip. Rujuk manual pengguna untuk model iHome khusus anda untuk lokasi butang Pairing dan ikon ini.

3

Buka "Keutamaan Sistem" dari MacBook's Dock anda. Klik ikon "Bluetooth" di bawah bahagian "Internet & Tanpa Wayar".

4

Klik butang "Sediakan Peranti Baru". Pada skrin seterusnya, klik nama model untuk peranti iHome anda apabila ia muncul dalam senarai dan kemudian klik butang "Teruskan".

5

Ikuti arahan seterusnya yang anda lihat di skrin dan ketik kod laluan peranti anda apabila pembantu persediaan meminta anda melakukannya. Setelah anda menyelesaikan proses penyediaan, ikon Bluetooth di iHome anda akan berhenti berkelip dan tetap menyala.

6

Tekan butang "Mode" di iHome anda sehingga kata "Bluetooth" muncul di paparannya. IHome anda kini disambungkan ke MacBook anda.