Cara Memindahkan Foto Dari Droid ke Komputer

Motorola Droid termasuk kamera digital 8 megapiksel yang sesuai untuk mengambil gambar terperinci mengenai inventori perniagaan atau acara syarikat. Secara lalai, foto disimpan ke memori dalaman 16GB Droid, tetapi ia menyokong kad memori microSD hingga 32GB. Kabel sambungan USB Droid memindahkan foto-foto ini ke komputer anda menggunakan fungsi drag-and-drop Windows 7. Kad microSD yang dipasang juga akan dikenali oleh sambungan USB, tetapi ia muncul sebagai pemacu yang terpisah dari memori dalaman Droid.

1

Sambungkan hujung kabel USB yang lebih kecil ke penyambung Micro USB pada Droid. Penyambung ini berada di sebelah kiri bawah ketika menghadap skrin berorientasikan menegak. Sambungkan hujung kabel yang lain ke port USB di komputer anda.

2

Seret bar pemberitahuan atas Droid ke bawah dan sentuh notifikasi "Sambungan USB".

3

Pilih "USB Mass Storage" dan ketuk "OK."

4

Tekan "Win-E" di komputer anda dan cari pemacu storan "MOT" yang boleh ditanggalkan di panel kanan Windows Explorer. Sekiranya anda memasang kad microSD, anda akan melihat dua pemacu.

5

Klik dua kali folder "DCIM" dan pilih "Kamera" untuk mencari gambar anda.

6

Seret dan lepaskan foto ke lokasi lain di komputer anda untuk memindahkannya. Untuk memilih beberapa foto, tahan kekunci "Ctrl" semasa mengklik. Untuk memilih semua foto, tekan "Ctrl-A."

7

Klik ikon USB "Safe Remove Remove Hardware and Eject Media" dari kawasan pemberitahuan Windows dan pilih untuk mengeluarkan Motorola Droid. Sekiranya anda tidak dapat melihat ikon USB ini, klik anak panah kecil di sebelah kiri kawasan pemberitahuan; ikon akan muncul dalam pop timbul Show Hidden Icons. Anda kemudian boleh melepaskan kabel USB dengan selamat.