Waktu Puncak untuk Aktiviti Twitter

Untuk memanfaatkan sepenuhnya Twitter, anda harus membuat catatan semasa melakukan aktiviti yang tinggi. Mengeposkan dan berinteraksi dengan sesama pengguna pada waktu puncak ini akan memastikan bahawa anda memaksimumkan pendedahan anda sendiri dan membuka catatan anda untuk lebih banyak retweet, balasan dan pengikut. Terdapat beberapa perkara yang perlu diingat mengenai pengeposan semasa aktiviti tinggi.

Waktu Puncak

Menurut Sysomos, waktu puncak Twitter adalah antara pukul 11 ​​pagi dan 3 petang Waktu Piawai Timur, jadi ini adalah jangka masa yang anda seharusnya paling aktif di rangkaian media sosial blog mikro. Jam paling sibuk di Twitter adalah jam ke-13 sehari, atau sekitar jam 1 tengah hari, kerana dianggarkan 5.44 peratus tweet sepanjang hari dihantar selama jam ini. Tidak menghairankan, aktiviti menurun pada waktu awal, dari tengah malam hingga 8 pagi EST dan juga lebih rendah pada waktu malam dan malam daripada yang dilakukan pada waktu tengah hari.

Tweet Menurut Pengikut Anda

Oleh kerana Twitter adalah platform global, tidak jarang mempunyai pengikut atau kumpulan pengikut yang berada di zon waktu dan negara yang berbeza. Anda tidak boleh melupakan pengikut ini. Oleh itu, untuk memastikan bahawa anda tidak hanya mencapai waktu puncak, tetapi juga menjangkau pengikut anda, perhatikan masa pengikut anda bertindak mengikuti anda di rangkaian, kerana ini boleh menjadi petua ketika mereka paling aktif. Untuk menangkap maklumat ini, catat waktu pada e-mel automatik yang anda terima semasa anda mengambil pengikut baru.

Jadualkan Tweet

Anda tidak perlu mengakses Twitter dari telefon atau komputer anda untuk menghantar tweet pada waktu puncak. Anda juga boleh memuat turun program dan aplikasi di mana anda boleh menjadualkan tweet untuk digunakan semasa aktiviti tinggi atau masa di mana pengikut anda berada dalam talian. Tweriod dan SocialBro tidak hanya membiarkan anda membuat jadual penerbitan untuk menyebarkan tweet, tetapi juga akan membantu menganalisis kapan waktu terbaik untuk anda tweet adalah untuk memaksimumkan pulangan pelaburan dengan menggunakan Twitter.

Petua Lain

Selain menyiarkan tweet pada waktu puncak untuk memaksimumkan pendedahan dan - idealnya - keterlibatan, strategi lain membolehkan anda membina akaun Twitter anda. Contohnya, anda harus berinteraksi dengan pengguna dan menyiarkan semula siaran yang memberi nilai kepada pengikut anda. Dan jangan hanya menyiarkan mengenai syarikat anda dan perkara yang anda lakukan. Tambahkan nilai dengan tweet mengenai trend semasa dalam industri anda, fakta menarik dan apa sahaja yang dapat membantu memanusiakan akaun.